Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσουκαλάς έμεινε στο 2009... Είμαστε 2012 προς 2013!


Έχει γίνει λιγάκι σαν trivia pursuit.

Το 2009, ήταν πριν 3 σχεδόν 4 χρόνια. Τώρα είμαστε σχεδόν 2013.

Από το 2009 έως το 2013:  1) καταψηφίστηκε το cap and trade, 2) μηδενίστηκαν τα δικαιώματα άνθρακα στο CCX, 3) Φούνταρε η Κοπεγχάγη, 4) έπεσαν τα ευρωπαϊκά δικαιώματα άνθρακα από 25 σε 6-7, και κρατιούνται εν ζωή από διοικητικές παρεμβάσεις, 5) κατέρρευσε η "αιολική υπερδύναμη" η Ισπανία, και έκοψε εσωτερικά τις αιολικές επιδοτήσεις μπας και γλυτώσει την χρεοκοπία, 6) Έγινε ρεζίλι των σκυλιών η Μπιρμπίλη, ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου, και οι τρεις τους αιολικά λαμόγια, αλλά έχουν και συνεχιστές στην ΝΔ, 7) βγήκε Κυβέρνηση στην Αγγλία που τα μασάει μεν αλλά το είπε ευθαρσώς στους προϊσταμένους του Τσουκαλά, να βάλουν τα αιολικά εκεί που ξέρουν, 8) Μετρήθηκε και καταγράφηκε ότι τα αιολικά είναι άχρηστα και ακριβά, όπου αποτολμήθηκαν μετρήσεις 9) αποδείχθηκε το πλαφόν του 7% και η αστάθεια δικτύου στην Γερμανία, 10) καταγράφηκε ασύμφορη η αντλησιοταμίευση στην Γερμανία, 11) το τσουνάμι έκανε ζημιά στο πυρηνικό πλάνο και οι Γερμανοί πιάστηκαν στην πράσινη οικοπαγίδα που έστηναν για ηλίθιους, έκαναν γαργάρα την κλιματολαγνεία και ΑΠΕμμονή, και βάζουν κάρβουνο 12) Η RWE κερδίζει περισσότερα από κάρβουνο από ότι η ΕΟΝ από αέριο και αιολικά.... Πολλά λόγια... Η αιολική φούσκα έσκασε.

Ξέρουμε ότι τα αιολικά είναι ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική απάτη. Δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, δεν εξοικονομούν καν σημαντικά καύσιμα. "Εγχέουν" χωρίς να υποκαθιστούν. Υπάρχουν ΜΟΝΟ όταν επιδοτούνται και μόνο για τις επιδοτήσεις. Και αυτό φάνηκε περίτρανα στις ΗΠΑ με το PTC να έρχεται και να φεύγει, και να το ακολουθούν τα αιολικά...

Όσο για την Κίνα... Όταν από το μηδέν πάς στο 1, η αύξηση είναι άπειρο%. Για αυτό έδειχνε αυξήσεις η Κίνα το 2009. Πες μας θείο για το 2012 και 2013... Όχι μπαγιάτικα "νέα" και στατιστικές μαϊμούδες.

 Η Κίνα μπορεί να βάλει όσα αιολικά θέλει, μπορεί να βάλει και ψεύτικα αιολικά, και σίγουρα έχει βάλει διακοσμητικά αιολικά.  One-quarter of China’s wind farms are not connected to a power grid—a reflection of poor planning, insufficient transmission lines, and technical concerns by regional utilities that the intermittency of wind power can be disruptive to normal operations. Wind-related power failures have caused blackouts in three provinces, while exploding equipment has been blamed in the deaths of several workers, according to local press accounts.  Οι Κινέζοι είναι πιο πονηροί από τους Γερμανούς. Μπορούν να παράξουν δικαιώματα άνθρακα πολύ πιο φτηνά αν κάποιος πάει να τους βάλει πράσινους δασμούς, γιατί αυτός είναι ο μόνος λόγος που παριστάνουν τους πράσινους οι Κινέζοι. Τα Κινεζικά φ/β φαλίρισαν τα Αμερικανικά, και πιέζουν τα προστατευόμενα Κινέζικα, και το ίδιο παιχνίδι παίζεται τώρα με τα αιολικά. China’s wind turbine manufacturers, responsible for 40 percent of the world’s output, are suffering a double squeeze, as demand has stalled both at home and abroad. Sinovel Wind Group, the world’s largest wind turbine maker by market value, posted a $45 million third-quarter loss this year on an 82 percent drop in sales—its largest loss since its initial public offering in January 2011.

Και η Κινέζικη αιολική φούσκα ξεφούσκωσε, αλλά ο Τσουκαλάς είναι ακόμα 3-4 χρόνια πίσω. Μείνε εκεί φίλε, να γλυτώσεις τα χειρότερα. BTW, από το 2009 αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η Ευρώπη δεν υπάρχει, υπάρχει η Γερμανία, η κρίση την βοηθάει μια χαρά, αλλά μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου