Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Η Ευρώπη; Ποιά από όλες; Μήπως λέει για την Γερμανία;

 
Για ποιά Ευρώπη μιλάει ο ποιητής; Ενώθηκε η Γαλλία με την Γερμανία και δεν μας το είπαν; Το παρακάτω διάγραμμα είναι λίγο παλιό, αλλά οι επιμέρους ηλεκτροπαραγωγές δεν έχουν αλλάξει. Αναγκάστηκα να το φτιάξω σε αυτή την μορφή, από "ευρωπαϊκά" στοιχεία, ακριβώς για να δείξω ότι οι "ευρωπαϊκοί μέσοι όροι" είναι προπέτασμα καπνού.  Η Γαλλία είναι 80% πυρηνική στην ηλεκτροπαραγωγή της και έχει δυνατότητα επεξεργασίας του πυρηνικού καυσίμου. Η Γερμανία έχασε δύο Παγκόσμιους Πολέμους και δεν την αφήνουν να έχει πυρηνική δυνατότητα. Για αυτό η Γερμανία σκούζει.  Όταν ο χαμογελαστός Ευρωβουλευτής μιλάει για Ευρώπη, για ποιόν από τους δύο κόπτεται; Ο μέσος όρος δεν λέει τίποτα, η Αγγλία είναι αλλού και άσχετα από την φιλολογία θα βάλει μάλλον πυρηνικά. Αν οι Γερμανοί που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια θέλουν ας βάλουν κι αυτοί. Πιο φτηνά θα τους πάει.   Το διάγραμμα μεγαλώνει με κλικ και το ανέβασα πρόσφατα εδώ. Το Stratfor έγραψε πρόσφατα για το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, εμείς και όχι μόνο χεστήκαμε για τους Γερμανούς, και εμείς ξέρουμε από φτώχεια.

Αλλά γιατί καίνε περισσότερο κάρβουνο από πέρυσι οι Γερμανοί ? Και μάλιστα imported from the USA? Με τόοοοσες ΑΠΕ, τι το θέλουν το κάρβουνο?  Και τι θα πάθει η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αν οι άλλοι δεν τους εξασφαλίζουν πετρέλαιο? Μπρρρ... BMW 750 με μπαταρίες λιθίου... Χαχαχάααχα.


Όσο για την εισαγωγή πετρελαίου... Τι να κάνουμε? Ο Κάϊζερ δεν τα κατάφερε, ο Χίτλερ δεν τα κατάφερε, οι άλλοι έχουν αεροπλανοφόρα, οι Ρώσοι είναι μυστήριοι. Θα εισάγουμε πετρέλαιο. Ή δεν θα εισάγουμε, τόσο απλό. Το 42-44 είχε gazogen στο Βερολίνο, δεν ήταν πολύ ...οικολογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου