Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Οι Brüder Grimm απέκτησαν Ελληνόφωνο αδερφάκι


Ο θείος Ioannis A., σήμερα μας λέει ιστορίες με νόημα. Το νεοδύμιο έχει μειώσει τις ...εκρήξεις στις ανεμογεννήτριες, γιατί υποκατέστησε πολύπλοκους ηλεκτρομαγνήτες και γρανάζια με σταθερούς μαγνήτες νεοδυμίου.  (Είδηση 10 ετών από όσο ξέρω). Τό ότι το νεοδύμιο είναι συμπαθητικό μέταλλο που ελέγχεται από την Κίνα, ούυουουου, από την δεκαετία του 80. Το ότι έχει δημιουργήσει προβλήματα ρύπανσης στην Κίνα, τουλάχιστον 2 χρόνια.

Το νεοδύμιο είναι το απόλυτα τελυταίο πρόβλημα των αιολικών. Το πρώτο είναι η πτωτική πολιτική στήριξη της απάτης σε καιρό φτώχειας, και η όλο και πιο δυνατή αντίδραση στην ενόχληση που προκαλούν τα αιολικά. Τα αιολικά παράγουν ασήμαντο και τυχαίο ρεύμα που προϋποθέτει ηλεκτροδότηση αερίου και υδροηλεκτρικά για να μην είναι άχρηστο ή ζημιογόνο. Είναι ακριβότερο από συμβατικό ρεύμα (χωρίς ειδικές φορολογίες) και υπάρχει μόνο επειδή επιδοτείται. Με απίθανο κόστος μπορεί να πετύχει μονοψήφια ποσοστά ηλεκτροδότησης, και η υποκατάσταση πραγματικών καυσίμων είναι πολύ μικρότερη από την διαφημιζόμενη ηλεκτροδότηση. ΑΥΤΑ είναι τα προβλήματα των αιολικών, όχι το νεοδύμιο.

Υπάρχουν δύο στοιχεία στο σημερινό ποίημα του Ευρωβουλευτή της Γερμανίας που μιλάει Ελληνικά, που προδίδουν ότι είναι λίγο βαλτός. 1) Η έκφραση "ευπάθεια στην προσφορά". Αυτή είναι μετάφραση μεταφραστή από άλλη γλώσσα, στα Ελληνικά. Κάτι ξέρω από ...οικονομικά και εμπόριο, η μόνη ευπάθεια που ξέρω είναι στα ευπαθή λαχανικά και φρούτα.  2) Το ύφος και τα περί κερδοσκόπων ίναι όμοιοκαι απαράλλαχτο με την άλλη φωνή προπαγάνδας των Γερμανών, την Deutsche Welle. Δείτε πώς κατηγορούσαν τους Ελβετούς για "κερδοσκοπία" όταν τους χρέωναν για χρήση των Ελβετικών Υ/Η για αντλησιοταμίευση.  Στους Γερμανούς αρέσει να δίνουν βραβεία (και να τα πληρώνει άλλος). Όχι να πληρώνουν. Για αυτό μισούν τους Αγγλοσάξονες που είναι πιο ...έμποροι.

Όσο για το πώς θα επηρεαστεί η αγορά Α/Γ από το νεοδύμιο, το πολύ πολύ να γεμίσει ο κόσμος Κινέζικα αιολικά, και να πουλάνε οι Κινέζοι δικαιώματα άνθρακα στους Γερμανούς, χαχαάχαχα! Και μεταξύ μας, τα μόνα καλά αιολικά είναι αυτά που δεν κατασκευάζονται!


Η Daily Mail φώναζε για το νεοδύμιο τον Ιανουάριου του 2011.
Να ένας αρχαιοπτέρυγας που λέει για το νεοδύμιο και τα αιολικά, τονΑύγουστο του 2011.
Εδώ πουλάνε νεοδύμιο οι ...κερδοσκόποι. Φαντάσου να το χάριζαν...
Αν θέλετε κι άλλα για το trivia pursuit, wikipedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου