Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Talking head


Λοιπόν ο Ευρωβουλευτής με προβληματίζει. (α) Για κάθε αρλουμπίτσα που γράφει, ξοδεύει κάποιος περί τα 2 λεπτά να πει ένα ποίημα από τα χιλιάδες που λέει κατά καιρούς το αιολικό λόμπυ -- αποτέλεσμα:  τρώω εγώ μισή ώρα να απαντήσω... Ασύμμετρη ζημιά. Στην μισή ώρα θα έκανα κάτι πιο χρήσιμο. (β) Αυξάνει το δικό του brand name awareness: Από εκεί που δεν τον ήξεραν παρά μόνο αυτοί που τον ψήφισαν, το όνομά του τώρα φιγουράρει στις μηχανές αναζήτησης. Κι αν έβαζα τίτλους, στις αναρτήσεις αυτές, με τους χαρακτηρισμούς "καραγκιόζης", "παραμυθάς", "αρλουμπολόγος" ή "γκαιμπελίσκος της κακιάς ώρας" δίπλα στο όνομά του, ναι μεν θα τον έβρισκαν έτσι όσοι τον ψάχνουν, αλλά θα ήταν unfair, μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, και γι αυτό δεν το κάνω. Ωστόσο λέει πράγματα που λέει και η Wikepedia, άρα δεν λέει ψέματα, αλλά η μαγκιά του Γκαιμπελίσκου είναι να παραπλανά, χωρίς να λέει ψέματα, βασιζόμενος ότι ο αναγνώστης του είναι στόκος, και, με πολλαπλή επανάληψη,  χαύει τον υπαινιγμό που υποβόσκει.

Ο κ. Τσουκαλάς, χωρίς να το λέει, λέει ότι τα αιολικά είναι σημαντικά και χρήσιμα, ενώ είναι αποδεδειγμένα ασήμαντα, και οριακής χρησιμότητας στην ηλεκτροπαραγωγή, αλλά πολύ χρήσιμα στις εξαγωγές των Γερμανών, που βασικά τον έχουν για talking head. Λέει, λέει, λέει, κάτι αληθοφανές, αλλά παραπλανητικό, αλλά πες πες, κάτι μένει.

1. H "Ευρώπη" έχει εγκατεστημένα 100.000 αιολικά μεγαβάτ. Χοντρικά 50.000-100.000 ανεμογεννήτριες μπηγμένες, πάνω από το 1/4 στην Γερμανία, που μαζί με την Δανία και την Ισπανία τις εξάγει σε θύματα. Το 5,3% που λέει είναι παραπλανητικό. "Ενέχυσε" το 5,3% της ηλεκτροδότησης, αλλά δεν υποκατέστησε το 5,3% των καυσίμων (ίσως το μισό ή το 1/3) και σίγουρα δεν υποκατέστησαν τα 100.000 αιολικά μεγαβάτ ΟΥΤΕ ΜΙΑ συμβατική θερμική μονάδα. ΟΥΤΕ ΜΙΑ.

2. Ναι, η Δανία έχει πολλά αιολικά, και δόξα τω Θεώ η Δανία έχει μελετηθεί κατά κόρον και όλοι οι μη ηλίθιοι ή πουλημένοι, γνωρίζουν ότι η Δανία διοχετεύει το βασικά άχρηστο (ως προς το δίκτυό της) αιολικό ρεύμα στην Υ/Η Νορβηγία, όπου αντλεί νερό, και στην πολύ μεγαλύτερη Γερμανία, όπου είναι συγκριτικά ασήμαντο και χάνεται. Από την Νορβηγία επανεισάγει Υ/Η ρεύμα (με χασούρα), και από την Σουηδία πυρηνικό και Υ/Η. Η ίδια η Δανία ηλεκτροδοτείται από μαζούτ, κάρβουνο και τέτοια συμβατικά.  Αυτά δεν τα κάνει για βίτσιο, αλλά επειδή έχει την Βέστας που είναι ο υπ' αρ. 1 εξαγωγέας άχρηστων πραγμάτων στον κόσμο!  Μάρκετινγκ κάνουν, αλλά το πληρώνουν με το ακριβότερο ρεύμα στον κόσμο. Περισσότερα στην ενότητα Δανία, αν και κάτι τέτοια είναι ψιλά γράμματα για τους "Ευρω"βουλευτές.

3. Η Ισπανία είναι η αιολική υπερδύναμη που έκοψε τις αιολικές επιδοτήσεις μπας και αποφύγει την χρεοκοπία της και ανακτήσει λίγη ανταγωνιστικότητα έναντι της πυρηνικής Γαλλίας. Με την αλλαγή στην κατάσταση στην Ευρωζώνη οι Ιμπερντρόλες και Γκαμέσες στρέφονται προς τον τρίτο κόσμο, και θεωρούν το Ανατολικό Αιγαίο δικό τους. Ο Τσουκαλάς τους προωθεί.  Η Ισπανία απέδειξε ότι για κάθε πράσινη θέση εργασίας χάνονται 2-4.

4. Για την Πορτογαλία δεν ξέρω. Ξέρω ότι το ΔΝΤ τους είπε να κόψουν τις αιολικές επιδοτήσεις. Ξέρω ότι επίσης φοβούνται την κλιματική αλλαγή!

5. Για την Ιρλανδία, έγραψα. Αν ισχύει το "12%" η υποκατάσταση καυσίμου είναι 6%, χαχαχάχαχα, σαν τα Falklands..

6. Για την Γερμανία έχω διαβάσει κατ' επανάληψη "7%" για το 2011, και, λόγω μειωμένης ισχύος βάσης, αστάθειες στο δίκτυο. Μερικές χρήσιμες σχετικές παραπομπές από τον Γερμανικό Τύπο, εδώ (αν και το θέμα ήταν άλλο).

Η Ελλάδα έχει 1.700 άχρηστα αιολικά μεγαβάτ. Η Wikipedia λέει σε ποια θέση είναι η Ελλάδα, που πριν τον ΓΑΠ είχε από τα φτηνότερα ρεύματα στην Ευρώπη, αλλά ο Τσουκαλάς προσπαθεί να το ακριβύνει. Ο Τσουκαλάς ζει στο Λουξεμβούργο και του πληρώνουν άλλοι τον λογαριασμό του ρεύματος. Κλασσική περίπτωση του πώς κάποιος εύκολα γίνεται κάποιος αποτέτοιος, με ξένον αποτέτοιο.  Μα γιατί έχουμε ηλεκτροδοτικό πρόβλημα αφού έχουμε ήδη 1.700 αιολικά μεγαβάτ;  Μα γιατί είναι άχρηστα όταν τα χρειάζεσαι!  Και πες μας βρε Ευρωβουλευτή, ΠΟΙΟΣ θα πληρώνει την αχρηστία;


Τα αιολικά, και, γενικά, οι ΑΠΕ πλην μεγάλων υδροηλεκτρικών, είναι ενεργειακά ασήμαντες. Δεν το λέω εγώ, το λένε τα στοιχεία.  Δείτε το παραπάνω γράφημα (το είχα εδώ).  Τι είναι ένας Ευρωβουλευτής που προωθεί απάτες σε βάρος της χώρας του;  Ή άσχετος, ή ...συμβιβασμένος.  Ή πλασιέ αιολικών.  Ή ...Ευρωβουλευτής, χαχαχάααχαχα.

μαμώ το... άργησα... πρέπει να βρω πιο σύντομο τρόπο να απαντώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου